Πατάτες με βασιλικό
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες φούρνου
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός σε μεγάλα κομμάτια
Εκτέλεση
- Βράζετε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν και τις σουρώνετε.
- Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι, ρίχνετε μέσα το άκαρδο και τις πατάτες και τις πιέζετε ελαφρά, να «ανοίξουν», χωρίς να λιώσουν.
- Τηγανίζετε σε χαμηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν οι πατάτες απ’ όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε με τον Βασιλικό και σερβίρετε αμέσως.