πατάτες ντοφινουάζ
για 6-8 μερίδες
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φλιτζάνια τριμμένο κίτρινο ημίσκληρο τυρί
- λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
- λίγο Βούτυρο για το σκεύος
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βουτυρώστε το εσωτερικό ενός ορθογώνιου πυρίμαχου σκεύους με διαστάσεις 20X30 εκ. Κόψτε την σκελίδα του σκόρδου στη μέση και τρίψτε μ’ αυτό τα τοιχώματα του σκεύους. Καθαρίστε τις πατάτες, ξεπλύνετε τις και κόψτε τις σε πολύ λεπτές φέτες.
- Αλατοπιπερώστε τις πατάτες, πασπαλίστε το μοσχοκάρυδο και στρώστε τις στο σκεύος. Περιχύστε τις με την κρέμα γάλακτος και απλώστε στην επιφάνεια το τριμμένο τυρί. Σκεπαστέ το σκεύος με ένα φύλλο αλουμινόχαρτου και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για μία ώρα.
- Βγάλτε το αλουμινόχαρτο, ψήστε για 15 λεπτά ακόμη.