Πατάτες ογκραντέν
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- 150 γραμμάρια ζαμπόν σε φέτες
- 2 αυγά
- 100 γραμμάρια έμενταλ
- 200 γραμμάρια Κρέμα γάλακτος
- Μοσχοκάρυδο
- 30 γραμμάρια βούτυρο
Εκτέλεση
- Βράστε τις πατάτες, ξεφλουδίστε τες και κόψτε τες σε φέτες, Σ’ ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε το έμενταλ τριμμένο, την κρέμα γάλακτος και λίγο μοσχοκάρυδο.
- Σ’ένα βουτυρωμένο πυρέξ τοποθετήστε εναλλάξ στρώσεις πατάτας και ζαμπόν, τελειώνοντας με πατάτες και αλατοπιπερώνοντας. Περιχύστε με το μείγμα των αβγών και σκορπιστέ στην επιφάνεια κομματάκια βούτυρο. Βάλτε το ογκραντέν σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα, περίπου, στους 180°C.
- Σερβίρετε το ζεστό, με μια πλούσια πράσινη σαλάτα.