Πατάτες πιτάκια
Υλικά
- 1/2 κιλό πατάτες
- 4 κουταλιές σούπας αλεύρι
- 3 κρεμμυδακια φρέσκα
- 1 αυγό
- 1 φλιτζάνια τσαγιού γαλέτα
- 200 γραμμάρια ζαμπόν
- 100 γραμμάρια γλυκό τυρί
- αλάτι-πιπέρι
- 2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
- 2 αυγά χτυπημένα
Εκτέλεση
- Βράζετε τις πατάτες και τις περνάτε απ’ το πρες πουρέ. Τις ανακατεύετε με το αλεύρι, το αυγό, τη σόγια, το ζαμπόν με τα κρεμμυδακια ψιλοκομμένα, και αλατοπίπερο.
- Πλάθετε πιτάκια, τα βουτάτε στα χτυπημένα αυγά, μετά στη γαλέτα. Τ’ αφήνετε να μείνουν 1/2 ώρα. Ζεσταίνετε άφθονο λάδι σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε τα πιτάκια, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.