Πατάτες πιτάκια

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πατάτες πιτάκια

Υλικά

  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 4 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 3 κρεμμυδακια φρέσκα
  • 1 αυγό
  • 1 φλιτζάνια τσαγιού γαλέτα
  • 200 γραμμάρια ζαμπόν
  • 100 γραμμάρια γλυκό τυρί
  • αλάτι-πιπέρι
  • 2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
  • 2 αυγά χτυπημένα

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τις πατάτες και τις περνάτε απ’ το πρες πουρέ. Τις ανακατεύετε με το αλεύρι, το αυγό, τη σόγια, το ζαμπόν με τα κρεμμυδακια ψιλοκομμένα, και αλατοπίπερο.
  2. Πλάθετε πιτάκια, τα βουτάτε στα χτυπημένα αυγά, μετά στη γαλέτα. Τ’ αφήνετε να μείνουν 1/2 ώρα. Ζεσταίνετε άφθονο λάδι σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε τα πιτάκια, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply