Ένα εξαιρετικό ορεκτικό είναι οι ψητές πατάτες μέσα σε αλουμινόχαρτο που σιγοψήνονται στα κάρβουνα. Τι, όχι;
Η απλότητα σε συνδυασμό με την απίστευτη γεύση κάνει αυτές τις ψητές πατάτες σε αλουμινόχαρτο, μια απόλυτη απόλαυση για όλους. Είναι μια συνταγή που συνιστάται ακόμη και για αρχάριους, καθώς ακολουθώντας τις απλές οδηγίες μας, θα τις ετοιμάσετε εύκολα και γρήγορα.
Αυτές οι πατάτες ψητές σε αλουμινόχαρτο είναι το ιδανικό ορεκτικό ή συνοδευτικό για κρέας ή ψάρι ψητό. Η υπέροχη γεύση τους θα σας καταπλήξει, και θα γίνουν αγαπημένο πιάτο στο τραπέζι σας. Είμαστε βέβαιοι ότι θα ενθουσιαστείτε με το αποτέλεσμα. Ας ξεκινήσουμε!
PrintΠατάτες ψητές σε αλουμινόχαρτο
Ένα πολύ νόστιμο φαγητό. Συνιστάται και για αρχάριους γιατί πιστεύουμε ότι αν ακολουθήσετε τις οδηγίες μας θα τα καταφέρετε. Καλή επιτυχία.
- Total Time: 35 mins
- Yield: 4 μερίδες
Υλικά
- 8 μεσαίες πατάτες
- 2 κουταλάκια τσαγιού λάδι
- λίγο κύμινο
- χοντρό αλάτι
- βούτυρο με αρωματικά (βλέπε σάλτσες)
Εκτέλεση
- Πλύνετε καλά τις πατάτες και στεγνώστε τις. Στη συνέχεια, τρυπήστε τις αρκετές φορές με μια βελόνα. Αυτό θα βοηθήσει τις πατάτες να βράσουν πιο γρήγορα και ομοιόμορφα.
- Κόψτε 8 κομμάτια αλουμινόχαρτο και αλείψτε τα με λάδι.
- Πασπαλίστε τα κομμάτια πατάτας με κύμινο και αλάτι χοντρό.
- Τυλίξτε κάθε πατάτα χαλαρά με το αλουμινόχαρτο και κλείστε τα καλά.
- Βάλτε τις πατάτες στη σχάρα και ψήστε τις για περίπου 30 λεπτά.
- Ανοίξτε το αλουμινόχαρτο, χαράξτε τις πατάτες σταυρωτά στην επιφάνεια και πιέστε τις ελαφρά με δύο δάχτυλα και τα δύο χέρια, ώστε να αναδειχθεί λίγο το εσωτερικό τους.
- Σε αυτό το σημείο, ανοίξτε μια τρύπα και γαρνίρετε με το αρωματικό βούτυρο, πλούσιο σε γεύση με ρίγανη, δυόσμο, πιπέρι, και σκόρδο.
- Σερβίρετε τις πατάτες αμέσως.
TIP: Ταιριάζουν με κρέας και ψάρι ψητό.
- Prep Time: 5 mins
- Cook Time: 30 mins
- Category: Ορεκτικό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική
Διατροφικά Στοιχεία
- Calories: 250
Keywords: Πατάτες, ψητές, αλουμινόχαρτο,