πατάτες σπέσιαλ

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

πατάτες σπέσιαλ

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό πατάτες
  • 1 κιλό μανιτάρια
  • 4 αυγά βρασμένα
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 1/2 φλιτζάνια κρασί
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 3 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τις πατάτες καλά και τις βράζετε σε κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν (χωρίς να λιώσουν). Αφήνετε να κρυώσουν λίγο και τις ξεφλουδίζετε. Πλένετε τα μανιτάρια, το στραγγίζετε καλά και τα κόβετε σε φέτες.
  2. Ρίχνετε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι, τα μανιτάρια και τα σοτάρετε, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε το μαϊντανό, το κρασί, λίγο αλάτι και τα σιγοβράζετε, μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Αλείφετε ένα ταψί Νο 30 με λίγο λάδι. Πασπαλίζετε με τη φρυγανιά, κόβετε τις πατάτες σε φέτες και τις στρώνετε. Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, πιπέρι, προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι και το μισό τυρί. Στρώνετε τα αυγά κομμένα στη μέση και το μανιτάρια.
  3. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί, βάζετε το σκεύος στο φούρνο και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης