Πατάτες στο φούρνο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πατάτες στο φούρνο

Υλικά

  • 2 κιλά πατάτες
  • 1 φλιτζάνια λάδι
  • 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1/2 κουταλιές γλυκού ρίγανη
  • Λίγη πάπρικα γλυκιά
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις πλένετε και τις κόβετε σε χοντρές φέτες. Τις βάζετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τις πασπαλίζετε με λίγο αλάτι.
  2. Χτυπάτε το λάδι με το χυμό λεμονιού και το σκόρδο, Προσθέτετε το μείγμα στις πατάτες, ρίχνετε ένα φλιτζάνια νερό και πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα. Σκεπάζετε το σκεύος και ψήνετε στους 1 80 βαθμούς για 45 λεπτά.
  3. Αφαιρείτε το καπάκι, πασπαλίζετε τις πατάτες με τη ρίγανη και συνεχίζετε το ψήσιμο, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Τις σερβίρετε ζεστές.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply