Πατάτες στο φούρνο
Υλικά
- 2 κιλά πατάτες
- 1 φλιτζάνια λάδι
- 1/2 φλιτζάνια χυμό λεμονιού
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- 1/2 κουταλιές γλυκού ρίγανη
- Λίγη πάπρικα γλυκιά
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τις πατάτες, τις πλένετε και τις κόβετε σε χοντρές φέτες. Τις βάζετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τις πασπαλίζετε με λίγο αλάτι.
- Χτυπάτε το λάδι με το χυμό λεμονιού και το σκόρδο, Προσθέτετε το μείγμα στις πατάτες, ρίχνετε ένα φλιτζάνια νερό και πασπαλίζετε με λίγη πάπρικα. Σκεπάζετε το σκεύος και ψήνετε στους 1 80 βαθμούς για 45 λεπτά.
- Αφαιρείτε το καπάκι, πασπαλίζετε τις πατάτες με τη ρίγανη και συνεχίζετε το ψήσιμο, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Τις σερβίρετε ζεστές.