Πατάτες τηγανητές με σάλτσα ντομάτας
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- λάδι !Για τηγάνισμα
- αλάτι
Για τη σάλτσα:
- 1 ποτήρι νερού ντομάτα ψιλοκομμένη
- 2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κρεμμύδι λιωμένο στο μίξερ
- 4 φυλλαράκια βασιλικού
- 1 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιές σούπας ξίδι
- 1 καυτερή πιπεριά
- αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι μαζί με το λάδι και το σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει. Προσθέτετε την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον πελτέ διαλυμένο σε ένα ποτήρι (του κρασιού) νερό. Μόλις πάρει μια βράση, αλατίζετε, ρίχνετε πιπέρι και τα φυλλαράκια του βασιλικού. Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξίδι, την καυτερή πιπέρια και αφήνετε να βράσουν σε σιγανή φωτιά, μέχρι να γίνει η σάλτσα ένας πηχτός πολτός. Αφήνετε να κρυώσει. Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε μικρούς κύβους. Τις αλατίζετε και τις τηγανίζετε μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα. Τις σερβίρετε καυτές από το τηγάνι και τις περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας.