Πατατοκεφτέδες με αμύγδαλα: σπέσιαλ μεζές για κρασί ή μπύρα

Εύκολη συνταγή για Πατατοκεφτέδες με αμύγδαλα ως ορεκτικό και συνοδευτικό για κρασί ή μπύρα.

Οι πατατοκεφτέδες με αμύγδαλα είναι ένας εύκολος, νόστιμος και γρήγορος μεζές που θα σας εντυπωσιάσει με τη γεύση και την απλότητά του. Αποτελούν την τέλεια επιλογή για να συνοδεύσετε ένα κρασί και να απολαύσετε ώρες χαλάρωσης με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι απλά και προσιτά: πατάτες, φρέσκο βούτυρο, κρέμα γάλακτος, άνηθο, αμύγδαλα, αλάτι, πιπέρι, βούτυρο για το τηγάνισμα και αλεύρι για τον περιτύλιγμα.

Η προετοιμασία είναι απλή: βράζετε τις πατάτες, τις περνάτε από τη μηχανή του πουρέ, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, πλάθετε τα μείγματα σε κεφτέδες και τους προσφέρετε ζεστούς με το αρωματικό τηγανητό καβουρντισμένο αμύγδαλο ως επικάλυψη.

Οι πατατοκεφτέδες με αμύγδαλα είναι ο ιδανικός συνοδός για το αγαπημένο σας κρασί και μια γαστρονομική απόλαυση που δεν θα ξεχάσετε. Επιπλέον, αποτελούν μια πρωτότυπη επιλογή για το τραπέζι σας. Καλή απόλαυση!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πατατοκεφτέδες με αμύγδαλα

Πατατοκεφτέδες με αμύγδαλα: Εύκολος νόστιμος και γρήγορος μεζές για συνοδεία κρασιού.

  • Total Time: 15 mins
  • Yield: 6

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 60 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
  • 2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
  • λίγο άνηθο
  • 150 γραμμάρια αμύγδαλα στουμπισμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • βούτυρο για το τηγάνισμα
  • αλεύρι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις πατάτες και τις περνάμε από την μηχανή του πουρέ.
  2. Προσθέτουμε τον άνηθο ψιλοκομμένο, το φρέσκο βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
  3. Παίρνουμε 1 κουταλιές σούπας από το μείγμα και πλάθουμε με αλευρωμένα χέρια κεφτέδες.
  4. Τους περνάμε κατόπιν στα αλεσμένα αμύγδαλα και τους τηγανίζουμε σε καυτό βούτυρο.
  5. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους προσφέρουμε ζεστούς για μεζέ.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 5 mins
  • Category: Μεζέδες
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 48

Keywords: Πατατοκεφτέδες, αμύγδαλα, κροκέτες,

Leave a Reply