Πατατοκεφτέδες

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πατατοκεφτέδες

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό πατάτες
  • 3 αυγά
  • 200 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 1 κουταλιές σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • Λίγη κανέλα τριμμένη
  • 2 κουταλιές σούπας παξιμάδι τριμμένο
  • 1 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, ώσπου να μαλακώσουν. Τις στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσουν λίγο. Τις ξεφλουδίζετε, τις βάζετε σε μια λεκάνη και τις πολτοποιείτε.
  2. Προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα, το παξιμάδι, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, την κανέλα, την κεφαλογραβιέρα, τη φέτα λιωμένη με πιρούνι και τα ανακατεύετε. Βάζετε τη λεκάνη στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
  3. Παίρνετε λίγο λίγο μείγμα και πλάθετε στρογγυλούς κεφτέδες. Τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Όταν ροδίσουν, τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, ώστε να στραγγίξουν. Τους σερβίρετε σε πιατέλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης