Πατατοκροκέτες

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πατατοκροκέτες

Υλικά

  • 6 πατάτες
  • 200 γραμμάρια μπέικον
  • 1 φλιτζάνια παρμεζάνα τριμμένη
  • 4 αυγά
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 1/2 κουταλιές γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τις πατάτες και τις βράζετε σε μια κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν. Αφού κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζετε, τις βάζετε σε μια λεκάνη και τις πολτοποιείτε.
  2. Ρίχνετε σε ένα τηγάνι το μπέικον κομμένο σε μικρά κομματάκια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρετε, μέχρι να ροδίσει το μπέικον. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα προσθέτετε στη λεκάνη.
  3. Ρίχνετε την παρμεζάνα, δύο κρόκους, το μοσχοκάρυδο, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα ζυμώνετε. Παίρνετε λίγο λίγο μείγμα και το πλάθετε σε μπαλάκια. Τα βάζετε σε μια πιατέλα και τα αφήνετε στο ψυγείο για 1/2 ώρα. Χτυπάτε τα υπόλοιπα αυγά και τα βάζετε σε ένα μπολ.
  4. Παίρνετε ένα ένα μπαλάκι, το αλευρώνετε, το βουτάτε στο αυγό και στη φρυγανιά. Τα τοποθετείτε πάλι στην πιατέλα. Βάζετε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι και, μόλις ζεσταθεί καλά, τηγανίζετε τις κροκέτες, μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, ώστε να στραγγίξουν, και τις σερβίρετε σε πιατέλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης