Η Πατατοπρασόπιτα Νηστίσιμη είναι μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή για τους νηστεύοντες ή όσους αναζητούν μια νηστίσιμη πατατόπιτα. Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες μας για ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Εδώ είναι η συνταγή:
PrintΠατατοπρασόπιτα νηστήσιμη
Η συνταγή αυτή δεν είναι σχετικά απλή και εύκολη και θέλει σημασία στην λεπτομέρεια. Το αποτέλεσμα όμως θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!
- Total Time: 1 hour 20 mins
- Yield: 16
Υλικά
- 2 έτοιμα φύλλα σφολιάτας ή 400 γραμμάρια φύλλο χοντρό για πίτες
- 2 πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 2 κιλά πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
- 5–6 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4–5 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 200 γραμμάρια αλεύρι
- 1 ½ φλιτζάνια ελαιόλαδο
- αλάτι αρκετό, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ετοιμάζετε τη γέμιση: αλατίζετε καλά τα πράσα και τα στύβετε να φύγουν τα πολλά υγρά. Τα ανακατεύετε με τις πατάτες και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε το μαϊντανό, τον άνηθο, το αλεύρι και μισό φλιτζάνια από το ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε καλά.
- Στρώνετε τη μία σφολιάτα σε λαδωμένο ταψί. Αν χρησιμοποιήσετε χοντρά φύλλα για πίτες, τότε στρώνετε τα μισά φύλλα στο ταψί αλείφοντας τα ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.
- Ρίχνετε τη γέμιση από πάνω και τη στρώνετε ομοιόμορφα. Σκεπάζετε τη γέμιση με τη δεύτερη σφολιάτα ή τα υπόλοιπα φύλλα, και αυτά αλειμμένα ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.
- Περιχύνετε την επιφάνεια της πίτας με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και χαράζετε την πίτα σε κομμάτια. Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα περίπου.
- Prep Time: 20 mins
- Cook Time: 1 hour
- Category: Ορεκτικό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική