πατατοσαλάτα χωριάτικη
Για 4 άτομα Πρσετοιμασία: 20′ θΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 480
Υλικά
- 400 γραμμάρια πατάτες, βρασμένες
- 400 γραμμάρια ντομάτες
- 1 άσπρο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 4 φιλέτα παστές αντζούγιες
- 30 γραμμάρια κάπαρη
- 30 γραμμάρια μαύρες ελιές
- φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
- φρέσκο δενδρολίβανο
- φρέσκια ρίγανη
- χυμός ενός λεμονιού
- αγνό ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση
- Ξεπλένουμε πολύ καλά τις αντζούγιες ώστε να φύγει η άλμη, τις ψιλοκόβουμε και τις ανακατεύουμε με 4 κουταλιές σούπας λάδι και το χυμό του λεμονιού. Κόβουμε σε φέτες τις πατάτες και τις ντομάτες και τις ρίχνουμε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την κάπαρη και τις ελιές. Τα περιχύνουμε με το λάδι με τις αντζούγιες. Ανακατεύουμε προσεκτικά, πασπαλίζουμε με λίγα κλωναράκια δενδρολίβανο, το θυμάρι και λίγη ρίγανη. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.