Πατατοσαλάτα με καλαμαράκια κονσέρβας
Υλικά
- 1 κουτί καλαμαράκια κονσέρβα σε νερό
- 4 μέτριες πατάτες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 1 μεγάλο ξερό
- 1 λεμόνι
- 1/3 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- μαύρο πιπέρι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε μισή ώρα περίπου να μαλακώσουν. Είναι έτοιμες όταν τις τρυπάμε με πιρούνι χωρίς να φέρουν αντίσταση. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους. Τις αλατοπιπερώνουμε. Στο μεταξύ έχουμε στραγγίξει το ζουμί από την κονσέρβα και έχουμε αφαιρέσει το κόκκαλο από τα καλαμαράκια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και στραγγίζουμε το λεμόνι. Σε μια βαθιά σουπιέρα ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και σερβίρουμε την πατατοσαλάτα ζεστή ή κρύα.