πατατοσαλάτα με σάλτσα μουστάρδας
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- αλάτι
- 2/3 ποτηριού του νερού σάλτσα μουστάρδας (βλέπε σάλτσες)
- 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο ή 3-4 φρέσκα
- 3 αγγουράκια τουρσί
- 15 κομματάκια κάππαρη
- μαϊντανός
- 4 αυγά βραστά σφιχτά
Εκτέλεση
- Βράζουμε σε νερό αλατισμένο τις πατάτες με τη φλούδα για 35-40 λεπτά. Καθαρίζουμε τις πατάτες και, ενώ είναι καυτές, ρίχνουμε τη σάλτσα για να τη ρουφήξουν. Μετά κόβουμε πάνω στις πατάτες το κρεμμύδι, τα αγγουράκια και προσθέτουμε την κάππαρη και στο τέλος το μαϊντανό, για να έχουν κρυώσει οι πατάτες και να μη μαραθεί ο μαϊντανός. Κόβουμε τα αυγά στη μέση και τα τοποθετούμε δίπλα ή πάνω στις πατάτες και σερβίρουμε.