Πατατόσουπα
(Για 2 άτομα)
Υλικά
- 2 μεγάλες πατάτες (250 γραμμάρια η μία περίπου)
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 μικρό καρότο
- 1 μικρό κλαράκι σέλερι
- 2 1/2 φλιτζάνια το. ζωμό κότας
- 1 κουταλιές γλυκού πράσινο Ταμπάσκο
- 1 1 /2 φλιτζάνια το. γάλα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τις πατάτες, το κρεμμύδι, το καρότο και κόβετε τα υλικά σε κομμάτια 2 εκ. περίπου. Κόβετε και το σέλερι σε κομμάτια 2 εκ. Βάζετε τα λαχανικά και το ζωμό κότας σε ένα γυάλινο σκεύος με χωρητικότητα 2 λίτρα. Καλύπτετε το σκεύος με πλαστική μεμβράνη και ψήνετε τα λαχανικά στα μικροκύματα σε υψηλή θερμοκρασία για 15′. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε σκεπασμένα μέχρι να κρυώσουν. Χτυπάτε τα λαχανικά στο μίξερ μέχρι να γίνουν πουρές. Μεταφέρετε το μείγμα στο σκεύος, προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε καλά. Βράζετε τη σούπα στα μικροκύματα σε υψηλή θερμοκρασία για 4′-5′ με το σκεύος ξεσκέπαστο. Βγάζετε τη σούπα από το φούρνο, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε αμέσως