Πατατού

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πατατού

Υλικά

  • 5 πατάτες
  • 5 αυγά
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 200 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 2 κουταλιές σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε τις πατάτες και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό. Αφού κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε, τις βάζετε σε μια λεκάνη και τις πολτοποιείτε. Προσθέτετε το μαϊντανό, τα αυγά χτυπημένα, λίγο αλάτι, πιπέρι, τα δύο φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα, τη φέτα λιωμένη με πιρούνι, δύο κουταλιές σούπας βούτυρο και τα ανακατεύετε. Αν το μείγμα είναι αραιό, ρίχνετε λίγο τυρί.
  2. Αλείφετε ένα πυρίμαχο σκεύος Νο 28 με βούτυρο, πασπαλίζετε με τη φρυγανιά και στρώνετε καλά το μείγμα. Το πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και το ψήνετε στους 190 Βαθμούς για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Αφήνετε να κρυώσει, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης