Πατέ από φιλέτα γλώσσας: εκλεπτυσμένη και νόστιμη πρόταση

Η συνταγή για Πατέ από φιλέτα γλώσσας υπόσχεται μια εκλεκτή γαστρονομική εμπειρία. Με φιλέτα γλώσσας που συνδυάζονται με χριστόψαρο, αυτή η παρασκευή αποτελεί μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της θαλασσινής κουζίνας.

Η προετοιμασία είναι απλή και αποτελείται από λίγα βήματα. Αρχικά, τα φιλέτα γλώσσας αλατίζονται και πιπερώνται, ενώ στη συνέχεια, αναμειγνύονται με το χριστόψαρο και άλλα υλικά για να δημιουργηθεί ένα πολύχρωμο και γευστικό μείγμα. Η φόρμα γεμίζεται εναλλάξ με τα δύο χρώματα του μείγματος, δημιουργώντας ένα οπτικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Το ψήσιμο στον φούρνο, σε συνδυασμό με το βούτυρο και το αλουμινόχαρτο, δίνει στα φιλέτα γλώσσας μια ευχάριστη υφή και γεύση. Η συνοδευτική σάλτσα, που περιλαμβάνει κρεμμύδια, άσπρο κρασί, κρέμα γάλακτος και σούπα αστακού, προσθέτει ένα επιπλέον στοιχείο πολυπλοκότητας στη γεύση.

Η συνταγή αυτή είναι ιδανική για όσους αναζητούν μια εκλεπτυσμένη πρόταση θαλασσινού φαγητού, που θα εντυπωσιάσει και τις αισθήσεις και την όραση των καλεσμένων τους.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πατέ από φιλέτα γλώσσας

Πεντανόστιμη συνταγή για πατέ από φιλέτα γλώσσας. Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες μας και χαρίστε νόστιμα πιάτα σε σας και τους αγαπημένους σας. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 45 mins
  • Yield: 16

Υλικά

  • 16 φιλέτα γλώσσας (χωρίς το δέρμα)
  • 375 γραμμάρια φιλέτο από χριστόψαρο
  • αλάτι
  • άσπρο πιπέρι
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • το ασπράδι ενός αυγού
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά
  • βούτυρο

Σάλτσα:

  • 34 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/8 λίτρου άσπρο κρασί
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1 κονσέρβα σούπα αστακού (στα Ασιατικά μαγαζιά)
  • πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

  1. Κόβετε σε πολύ μικρά κομματάκια το χριστόψαρο και τα βάζετε για 30 λεπτά στην κατάψυξη. Ύστερα τα αλατίζετε και πιπερίζετε και τα κάνετε πουρέ στο μπλέντερ.
  2. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το ασπράδι του αυγού και ανακατέψτε όλα μαζί σε μπολ.
  3. Πλένετε και ψιλοκόβετε τον άνηθο και την πιπεριά.
  4. Χωρίζετε τη μάζα ταυ ψαριού σε δυο τμήματα, στο ένα ανακατεύετε τον άνηθο, στο άλλο την κόκκινη πιπεριά.
  5. Βουτυρώνετε προσεκτικά μια στρογγυλή φόρμα του κέικ και τοποθετείτε τα φιλέτα από τις γλώσσες έτσι που να κρεμιούνται έξω από το πάνω και κάτω χείλος της φόρμας.
  6. Χωρίζετε την πράσινη μάζα σε δυο τμήματα και γεμίζετε τη φόρμα εναλλάξ με το πράσινο και το κόκκινο μίγμα του χριστόψαρου.
  7. Στρώνετε το μίγμα με μαχαίρι και ύστερα γυρίζετε τις άκρες από τις γλώσσες προς τα μέσα.
  8. Αλείφετε με βούτυρο ένα αλουμινόχαρτο και με το βούτυρο να ακουμπά στο ψάρι, σκεπάζετε τη φόρμα.
  9. Γεμίζετε με νερό ένα ταψί φούρνου, όπου τοποθετείτε τη φόρμα και σιγοψήνετε επί 40 λεπτά στους 170°C.

Η σάλτσα:

  1. Αδειάζετε τη φόρμα πάνω σε σχάρα και με πιάτο, πιάνετε τα υγρά που στάζουν, μέσα σ’ αυτό.
  2. Σωτάρετε τα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα, στο κρασί, για 2-3 λεπτά.
  3. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, τα υγρά της φόρμας που μαζέψατε στο πιάτο την έτοιμη αστακόσουπα, αφήνετε να πάρουν όλα μαζί βράση και τέλος δοκιμάζετε στο αλάτι και πιπέρι.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 35 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Διατροφικά Στοιχεία

  • Calories: 180

 

Leave a Reply