Πατέ γαρίδας

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΠΑΤΕ ΓΑΡΙΔΑΣ

Υλικά

  • 450 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες και βρασμένες
  • 200 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
  • 4 κουταλιές σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιές σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τις βρασμένες γαρίδες για 2 λεπτά σε βραστό νερό. Τις στραγγίζετε. Ρίχνετε στο μπλέντερ τις γαρίδες, το βούτυρο και το κρεμμύδι. Χτυπάτε ρίχνοντας σιγά – σιγά τον χυμό του λεμονιού. Προσθέτετε τον μαϊντανό και τον άνηθο και χτυπάτε για 2 λεπτά ακόμα. Αδειάζετε το πατέ σε γυάλινο, πορσελάνινο ή πήλινο μπολ, σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν το σερβίρετε. Γαρνίρετε με φετούλες λεμόνι, ραπανάκι, φυλλαράκια μαϊντανού και σερβίρετε με κρακεράκια, τσιπς ή κριτσίνια.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply