ΠΑΤΕ ΓΑΡΙΔΑΣ
Υλικά
- 450 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες και βρασμένες
- 200 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
- 4 κουταλιές σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κουταλιές σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
- Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
- Βάζετε τις βρασμένες γαρίδες για 2 λεπτά σε βραστό νερό. Τις στραγγίζετε. Ρίχνετε στο μπλέντερ τις γαρίδες, το βούτυρο και το κρεμμύδι. Χτυπάτε ρίχνοντας σιγά – σιγά τον χυμό του λεμονιού. Προσθέτετε τον μαϊντανό και τον άνηθο και χτυπάτε για 2 λεπτά ακόμα. Αδειάζετε το πατέ σε γυάλινο, πορσελάνινο ή πήλινο μπολ, σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν το σερβίρετε. Γαρνίρετε με φετούλες λεμόνι, ραπανάκι, φυλλαράκια μαϊντανού και σερβίρετε με κρακεράκια, τσιπς ή κριτσίνια.