Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΠΑΤΕ ΓΑΡΙΔΑΣ

Υλικά

  • 450 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες και βρασμένες
  • 200 γραμμάρια βούτυρο μαλακό
  • 4 κουταλιές σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιές σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τις βρασμένες γαρίδες για 2 λεπτά σε βραστό νερό. Τις στραγγίζετε. Ρίχνετε στο μπλέντερ τις γαρίδες, το βούτυρο και το κρεμμύδι. Χτυπάτε ρίχνοντας σιγά – σιγά τον χυμό του λεμονιού. Προσθέτετε τον μαϊντανό και τον άνηθο και χτυπάτε για 2 λεπτά ακόμα. Αδειάζετε το πατέ σε γυάλινο, πορσελάνινο ή πήλινο μπολ, σκεπάζετε με διαφανή μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν το σερβίρετε. Γαρνίρετε με φετούλες λεμόνι, ραπανάκι, φυλλαράκια μαϊντανού και σερβίρετε με κρακεράκια, τσιπς ή κριτσίνια.
  • Author: Aggela