Πατέ λαγού

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΠΑΤΕ ΛΑΓΟΥ

Για 12 άτομα από 390 θερμίδες

Υλικά

  • 1 ράχη λαγού
  • φλούδα από 1 λεμόνι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 8 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλιές γλυκού κόκκους από μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι
  • 3 κουταλιές σούπας λάδι
  • 1/4 λίτρου κόκκινο κρασί (όχι γλυκό)
  • 750 γραμμάρια κιμά από χοιρινό κρέας (από το μπούτι)
  • 1 ποτηράκι του λικέρ τσέρι ή κονιάκ
  • 1 αυγό
  • 2 κουταλιές σούπας φυστίκια Αιγίνης
  • 125 γραμμάρια πολύ λεπτές φέτες μπέικον
  • λίγο θυμάρι
  • λίγο δεντρολίβανο

Εκτέλεση

  1. Αφαιρείτε με κοφτερό μαχαίρι τη μεμβράνη και κόβετε αριστερά και δεξιά από τη ραχοκοκαλιά το κρέας, κατά μήκος. Καθαρίζετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το λεμόνι και τα κόβετε μικρά κομματάκια. Χτυπάτε τα φύλλα δάφνης και τους κόκκους πιπέρι ώστε να πολτοποιηθούν. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι στο κρέας, και το σωτάρετε 1 λεπτό μαζί με τα μπαχαρικά. Βγάζετε το κρέας από το τηγάνι. Προσθέστε στο λίπος του τηγανιού τα κόκαλα κομμένα σε περισσότερα κομμάτια. Ρίχνετε το κόκκινο κρασί και το βράζετε μέσα σ’ αυτό 30 λεπτά.
  2. Κόβετε σε κύβους το χοιρινό κρέας και το πολτοποιείτε στο μίξερ. Μπορείτε να πάρετε φυσικά και έτοιμο κιμά. Προσθέστε στον κιμά τα κονιάκ ή το τσέρι, το αυγό και τα φυστίκια και ανακατέψτε καλά. Καλύψτε το δοχείο εσωτερικά με τις φέτες μπέικον, και γεμίστε το με την μισή ποσότητα του κιμά. Βάλτε πάνω σ’ αυτόν το φιλέτο του λαγού κομμένο σε μικρές φέτες και ραντίστε με την σάλτσα. Προσθέστε τον υπόλοιπο κιμά και στρώστε τον όμορφα με ένα μαχαίρι. Ρίξτε πάνω τα μυρωδικά και σκεπάστε το δοχείο. Βάλτε αρκετό νερό σε ταψί φούρνου, πάνω σ’ αυτό τοποθετήστε το δοχείο και ψήστε σε θερμοκρασία 180 C περίπου 1 ώρα. Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε το δοχείο σκεπασμένο τουλάχιστον 12 ώρες.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply