πατσαβουρόπιτα με γιαούρτι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

πατσαβουρόπιτα με γιαούρτι

Υλικά

  • 10 φύλλα κρούστας
  • 250 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
  • 100 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι
  • Ξύσμα και χυμός 1 λεμονιού
  • 1 κουταλιές γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 100 γραμμάρια φιστίκια αράπικα χοντροκομμένα
  • 100 γραμμάρια σταφίδες
  • 2 μπανάνες
  • 2 αυγά
  • 75 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  • για σιρόπι:
  • 150 ml. νερό
  • Ξύσμα και χυμός 1 πορτοκαλιού
  • 3 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
  • 4 κουταλιές σούπας μέλι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος (28 Χ18 εκ.). Χτυπάτε με πιρούνι το γιαούρτι με το τυρί κρέμα, να ενωθούν και να αφρατέψουν. Προσθέτετε το μέλι, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, την κανέλα, τα φιστίκια και τις σταφίδες. Κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις ρίχνετε στο μίγμα τhς γέμισης μαζί με τα αυγά ελαφρά χτυπημένα.
  2. Στρώνετε την επιφάνεια του σκεύους με 4-5 φύλλα κρούστας, αλείφοντας το καθένα με λίγο από το λιωμένο βούτυρο. Αδειάζετε τη γέμιση και γυρίζετε προς τα μέσα τα φύλλα κρούστας που κρέμονται από το σκεύος. Αλείφετε και τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας με το βούτυρο, τα τσαλακώνετε με τα δάχτυλα σας και σκεπάζετε τη γέμιση. Αλείφετε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο. Βάζετε στον φούρνο και ψήνετε για 20-25 λεπτά ή ώσπου τα φύλλα να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
  3. Ετοιμάζετε το σιρόπι: Βάζετε το νερό και τον χυμό λεμονιού σε κατσαρολάκι. Αφήνετε να βράσουν, προσθέτετε το μέλι, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού. Περιχύνετε με το σιρόπι το ζεστό γλυκό και το αφήνετε να κρυώσει και να σιροπιαστεί καλά. Το σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεστό με στραγγιστό γιαούρτι.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης