Πεϊνιρλί παραδοσιακό

Πεϊνιρλί παραδοσιακό

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πεϊνιρλί

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιές σούπας μαγιά
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 αυγό
  • 2 φλιτζάνια γάλα χλιαρό
  • Αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 2 φλιτζάνια κασέρι χοντροκομμένο
  • 1 φλιτζάνια γραβιέρα χοντροκομμένη
  • 6 φέτες μπέικον
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε σε μια λεκάνη το αλεύρι με λίγο αλάτι. Προσθέτετε τη μαγιά διαλυμένη στο γάλα, το λάδι, το βούτυρο, το αυγό χτυπημένο και τα ζυμώνετε, ρίχνοντας λίγο νερό, μέχρι να γίνει
  2. μια ζύμη μαλακή. Την αφήνετε να φουσκώσει. Βάζετε σε ένα μπολ τα τυριά και κόβετε το μπέικον στα δύο.
  3. Χωρίζετε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια, με μέγεθος όσο ένα μανταρίνι. Παίρνετε ένα μπαλάκι, το ανοίγετε με τον πλάστη, βάζετε δύο κουταλιές σούπας από τα τυριά και μισή φέτα μπέικον. Το αλείφετε με λίγο βούτυρο και κλείνετε τις δυο άκρες, δίνοντας του σχήμα βάρκας. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα υλικά, στρώνετε τα πεϊνιρλί σε ένα ταψί και τα αφήνετε σε χλιαρό μέρος για να φουσκώσουν. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, και τα σερβίρετε σε πιατέλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης