Πένες με φινοκιο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πένες με φινοκιο

για 1 άτομο Διατροφική αξία ανά μερίδα Πρωτεΐνες 9.9 (10%) Λίπη 11, 2 α (27%) Υδατάνθρακες 64,5 (63%) Θερμίδες 383

Υλικά

  • 80 γραμμάρια πένες
  • 1 κουταλιές γλυκού πάστα ελιάς
  • 100 γραμμάρια φινόκιο
  • 1/2 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτάλα ζωμό λαχανικών
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε το φινόκιο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε το κρεμμυδάκι και το βάζουμε μαζί με το λάδι σε ένα τηγάνι. Το αφήνουμε να μαραθεί για 7-8 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το φινόκιο, αυξάνουμε την ένταση της φωτιάς και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για λίγο ακόμη. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 15 λεπτά. Στο τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμε τα ζυμαρικά και διαλύουμε την πάστα ελιάς σε δύο κουταλιές σούπας από το νερό των ζυμαρικών. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και προσθέτουμε την πάστα ελιάς και τη σάλτσα με το φινόκιο.
  2. Στις δίαιτες αδυνατίσματος συνιστάται η κατανάλωση φινοκιο, επειδή το λαχανικό αυτό έχει λίγες θερμίδες (9 θερμίδες ανά γραμμάρια). Επιπλέον, το φινόκιο μπορεί να αποτελέσει εξαιρετικό σνακ, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας του σε φυτικές ίνες και του αισθήματος πληρότητας που παρέχει.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης