Πένες με γαρίδες και αρακά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πένες με γαρίδες και αρακά

Υλικά

  • 400 γραμμάρια πένες
  • 400 γραμμάρια λουκάνικο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 150 γραμμάρια αρακά
  • 400 γραμμάριαγ. αρίδες
  • 200 γραμμάρια ντοματούλες μικρές
  • Μαϊντανός
  • αλάτι-πιπέρι
  • λίγο λάδι

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευαοίας. Στο μεταξύ, ζεσταίνετε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και τηγανίζετε τα λουκάνικα σε ροδέλες, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το καυτερό τσίλι χωρίς τους σπόρους και ψιλοκομμένο, ώσπου να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Προσθέτετε το σκόρδο ψιλοκομμένο και ανακατεύετε. Σουρώνετε τα ζυμαρικά. Κρατάτε στην άκρη 1 φλιτζάνια από το νερό του βρασίματος και τα αδειάζετε στο μίγμα με τα λουκάνικα. Προσθέτετε και τον αρακά. Σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε τις γαρίδες και τις ντοματούλες κομμένες στη μέση. Βράζετε για 3 λεπτά, ανακατεύετε με μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε με τις πένες.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply