Οι πένες με καυτερή σάλτσα ντομάτας και τριμμένο σκορδόψωμο είναι ένα πιάτο με πλούσια γεύση και άρωμα. Η καυτερή σάλτσα ντομάτας συνδυάζεται τέλεια με το τρυφερό ζυμαρικό και το τραγανό σκορδόψωμο.
PrintΠένες με Καυτερή Σάλτσα Ντομάτας και Τριμμένο Σκορδόψωμο
Πένες με Καυτερή Σάλτσα Ντομάτας και Τριμμένο Σκορδόψωμο
- Total Time: 10 mins
- Yield: 4
Υλικά
- 150 γραμμάρια παντσέτα σε φέτες
- 400 γραμμάρια πένες
- 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 2 πιπερίτσες, χωρίς τα σπόρια, ψιλοκομμένες
- 8 μέτριες ντομάτες ρόμα ψιλοκομμένες
- 1/3 φλιτζάνια φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
- 400 γραμμάρια πράσινα φασόλια κατεψυγμένα
- Τριμμένο Σκορδόψωμο
- 60 γραμμάρια βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 2 φλιτζάνια μπαγιάτικο ψωμί τριμμένο
Εκτέλεση
- Ψήστε την παντσέτα στο γκριλ. Βράστε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν και στραγγίστε τα. Σκεπάστε τα για να διατηρηθούν ζεστά. Ζεστάνετε το λάδι σ’ ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τις πιπερίτσες μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις ντομάτες, το βασιλικό και τα φασόλια και αφήστε τη σάλτσα να βράσει. Τέλος, ρίξτε τις πένες και ανακατώστε καλά. Σερβίρετε, ρίχνοντας από πάνω την παντσέτα και Τριμμένο Σκορδόψωμο.
Τριμμένο Σκορδόψωμο
- Λιώστε το βούτυρο σ’ ένα τηγανάκι και σοτάρετε το σκόρδο και το τριμμένο ψωμί μέχρι να ροδίσουν και να είναι τραγανά.
Notes
- Για να κάνετε τη σάλτσα πιο καυτερή, προσθέστε περισσότερο τσίλι.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλη σάλτσα ντομάτας, όπως φρέσκια ή πελτέ ντομάτας.
- Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη σάλτσα, όπως ψιλοκομμένα μανιτάρια, πιπεριές ή ελιές.
- Prep Time: 5 mins
- Cook Time: 5 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική