Πένες με καλαμαράκια, ελιές και λιαστή ντομάτα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πένες με καλαμαράκια, ελιές και λιαστή ντομάτα

Υλικά

  • 1 πακέτο πένες η άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
  • 400 γραμμάρια καλαμαράκια σε ροδέλες
  • 10 ελιές χωρίς κουκούτσι κομμένες
  • 5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνια του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 12 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπερίτσα καυτερή
  • 3 μέτριες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 κουταλιές γλυκού γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τα ζυμαρικά.
  2. Παράλληλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό και δίνετε μια δυνατή βράση.
  3. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την ψιλοκομμένη
  4. λιαστή ντομάτα, την καυτερή πιπερίτσα. το μισό βασιλικό, το μαϊντανό και τη ζάχαρη.
  5. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε τη σάλτσα μέχρι να μελώσει. Τις ελιές
  6. τις προσθέτετε 2 λεπτά πριν σβήσετε τη φωτιά. Αλατίζετε τη σάλτσα στο τέλος του μαγειρέματος. γιατί οι ελιές και οι λιαστές ντομάτες είναι ήδη αλμυρές
  7. Ενώ σιγοβράζει η σάλτσα, ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τις ροδέλες καλαμαριού για 5 λεπτά,ίσα να μαλακώσουν.
  8. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Προσθέτετε τα καλαμαράκια, τον υπόλοιπο μαϊντανό και το βασιλικό και ανακατεύετε καλά πριν σερβίρετε.
  • Author: Aggela

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης