Πένες με κόκκινο πέστο
Υλικά
- ½ κιλό πένες
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 ντομάτες λιαστές
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 2 κουταλιές σούπας κουκουνάρια
- Αλάτι, πάπρικα
Εκτέλεση
- Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα δύο κουταλιές σούπας λάδι, το σκόρδο, τις λιαστές ντομάτες, τα κουκουνάρια και τα σοτάρετε λίγο.
- Προσθέτετε τις ντομάτες τριμμένες, αλάτι και τα βράζετε για 10 λεπτά.
- Αφήνετε να κρυώσει λίγο το μείγμα, το ρίχνετε στο μπλέντερ και το πολτοποιείτε. Βάζετε το μείγμα στην κατσαρόλα και προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι. Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό αλ ντέντε και τα σουρώνετε. Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και τα ανακατεύετε. Τα σερβίρετε πασπαλίζοντας με πάπρικα.