Πένες με κοτόπουλο και σπαράγγια
Υλικά
- 400 γραμμάρια πένες
- 600 γραμμάρια σπαράγγια φρέσκα
- το στήθος από
- 1 ψητό κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 160ml κρέμα γάλακτος
- 1 κρόκος αυγού
- 3 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 60 γραμμάρια ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
- Αλάτι- άσπρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα σπαράγγια, αφαιρώντας 5-6 εκ. από το σκληρό κοτσάνι τους. Τα δένετε σε δυο δεματάκια και τα βράζετε σε αλατισμένο νερό. Κατόπιν τα στραγγίζετε καλά και τα αφήνετε στην άκρη. Βράζετε τις πένες συμφωνά με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τις στραγγίζετε.
- Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και τα σπαράγγια. Τα προσθέτετε στις πένες μαζί με το κοτόπουλο. Σε μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με τον κρόκο του αυγού χτυπημένο, τον άνηθο και το τυρί.
- Αλατοπιπερώνετε καλά και μόλις η σάλτσα δέσει την ανακατεύετε με τις πένες.