Πένες με σουπιές και κόκκινη σάλτσα
Υλικά
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 κιλό σουπιά ολόκληρη καθαρισμένη ή μικρές κατεψυγμένες
- 1/2 ποτηράκι του κρασιού ούζο
- 8 ντοματάκια ολόκληρα σε κονσέρβα
- 1 φλιτζάνια αρακά κατεψυγμένο ή φρέσκο
- αλάτι και πιπέρι
- 1 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 2 κουταλιές σούπας φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού ή 1 κουταλιές σούπας αποξηραμένο
- 1/2 κιλό πένες
Εκτέλεση
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο σε δύο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο ώσπου να αρχίσει να ροδίζει. Ρίχνουμε τις σουπιές, αφού πρώτα τις έχουμε πλύνει και κόψει σε μπουκιές. Αφήνουμε να τσιγαριστούν και τις σβήνουμε με το ούζο, σκεπάζουμε με καπάκι για να κρατήσουμε το άρωμα του ούζου. Κατόπιν ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ντοματάκια που έχουμε πολτοποιήσει.
- Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και μετά ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη, τον αρακά και τον βασιλικό, αφήνουμε για 15’ ακόμη λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε τη σάλτσα για πέντε λεπτά και μετά σερβίρουμε πάνω από τις πένες που έχουμε βράσει σε νερό με αλάτι.