Πένες με σπαράγγια και σολομό
για 1 άτομο Διατροφική αξία ανά μερίδα Πρωτεΐνες 17.2 (18%) Λίπη 13,1 (31%) Υδατάνθρακες 51 (51%) Θερμίδες 378
Υλικά
- 60 γραμμάρια πένες
- 1 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος
- 30 γραμμάρια καπνιστό σολομό
- 10 γραμμάρια βούτυρο
- 100 γραμμάρια σπαράγγια
- μαϊντανό
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα σπαράγγια αφαιρώντας το σκληρό μέρος του κοτσανιού και τα βράζουμε σε βραστό αλατισμένο νερό. Σουρώνουμε τα σπαράγγια και τα κόβουμε κομματάκια. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το σολομό, κομμένο κομματάκια, την κρέμα γάλακτος, λίγο αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε τις πένες, τις σουρώνουμε και προσθέτουμε τη σάλτσα και 2 κουταλιές σούπας από το νερό στο οποίο βράσαμε τις πένες. Πασπαλίζουμε με τον τριμμένο μαϊντανό και σερβίρουμε το φαγητό, όσο είναι ζεστό.
- Αυτή είναι μια χρωματιστή, εύκολη και γεμάτη φαντασία συνταγή. Η φαντασία στη μαγειρική μας βοηθάει να αδυνατίσουμε, χαρίζοντας μας γεύση και χρώμα. Επιπλέον, ο σολομός διαθέτει πολλά καλά λιπαρά οξέα (Ωμέγα 3), τα οποία απομακρύνουν την κακή χοληστερίνη