Πένες με Τόνο και Θυμάρι: ένα απλό και νόστιμο πιάτο

Οι πένες με τόνο και θυμάρι είναι ένα απλό και νόστιμο πιάτο που μπορεί να προετοιμαστεί γρήγορα και εύκολα. Είναι ιδανικό για ένα γρήγορο γεύμα ή δείπνο, ή για ένα χορταστικό σνακ.

Το βασικό συστατικό της συνταγής είναι ο τόνος, ο οποίος είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Το τόνο συνδυάζεται τέλεια με το ελαιόλαδο, το οποίο προσθέτει γεύση και θρεπτικά συστατικά.

Η συνταγή μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε μανιτάρια, πιπεριές ή ντομάτες για να δώσετε στη σάλτσα περισσότερη γεύση και χρώμα.

Συνοπτικά, οι πένες με τόνο και θυμάρι είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό πιάτο που είναι ιδανικό για κάθε περίσταση.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πένες με Τόνο και Θυμάρι

Πένες με Τόνο και Θυμάρι. Απλή συνταγή για όλους.

  • Total Time: 17 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 400 γραμμάρια πένες
  • 2 κονσέρβες των 185 γραμμάρια τόνος σε λάδι
  • 1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250 γραμμάρια μικρές ντοματούλες κομμένες στα τέσσερα
  • 1 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουταλιές σούπας φρέσκο θυμάρι
  • 1/2 κουταλιές γλυκού σπασμένοι κόκκοι μαυροπίπερο

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν και στραγγιστέ τα. Ξαναβάλτε τα στην κατσαρόλα και σκεπαστέ τα για να διατηρηθούν ζεστά.
  2. Ανακατώστε τα υπόλοιπα υλικά πολύ καλά. Περιχύστε με τη σάλτσα τις πένες και σερβίρετε, πασπαλίζοντας αν θέλετε με τριμμένη παρμεζάνα.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 5 mins
  • Cook Time: 12 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Βράσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Leave a Reply