πέρδικες με πατάτες σοτέ
χρόνος: 12-15 λεπτά
Υλικά
- 4 πέρδικες
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κιλό πατάτες
- 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 8 κρεμμυδάκια μικρά
- 1 φλυτζάνι ρόγες από άσπρα σταφύλια
- 1 ποτήρι κρασιού κρασί άσπρο
- 1/2 φλυτζάνι ζεστό νερό
- 1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και αλατοπιπερώνετε τις πέρδικες. Ζεσταίνετε το βούτυρο στη χύτρα καί κοκκινίζετε τις πέρδικες καλά, απ’ όλες τις μεριές. Προσθέτετε τα κρεμμύδια, τα σταφύλια, το κρασί, το νερό και το φύλλο δάφνης. Βάζετε τις πατάτες στο καλαθάκι, ολόκληρες, με τη φλούδα τους, τοποθετείτε το καλαθάκι πάνω στον τρίποδα και μαγειρεύετε το φαγητό για 12-15 λεπτά. Ανοίγετε τη χύτρα, ξεφλουδίζετε τις πατάτες, τις κόβετε και τις σοτάρετε με λίγο βούτυρο. Σερβίρετε τις πέρδικες σε ζεστή πιατέλα, γαρνιρισμένες με τις πατάτες σοτέ.