Πέστροφες Γεμιστές με μανιτάρια και κρεμμυδάκια

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πέστροφες Γεμιστές με μανιτάρια και κρεμμυδάκια

Εξαιρετική συνταγή για 4 μερίδες. Δεν θεωρείται ιδιαίτερα εύκολη καθώς θέλει προσοχή κατά την προετοιμασία. Το αποτέλεσμα όμως θα σας ενθουσιάσει με την ιδιαίτερη γεύση του.

  • Total Time: 45 minutes
  • Yield: 4

Υλικά

  • 4 πέστροφες
  • αλάτι
  • κόκκους άσπρο πιπέρι
  • το χυμό από 1 λεμόνι
  • λίγο άνηθο
  • 250 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ματσάκι ρόκα ή κάρδαμο
  • 100 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • 1/4 λίτρου λευκό κρασί
  • 1 πακέτο έτοιμη κρέμα ψητού σε σκόνη

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία της πέστροφας: Χαράζετε κατά μήκος την πέστροφα από τις δυο πλευρές της ραχοκοκαλιάς και την αφαιρείτε προσεκτικά.
  2. Κόβετε στο πάνω και κάτω μέρος τη ραχοκοκαλιά με ψαλίδι, έτσι αφαιρείται πιο εύκολα. Αφαιρείτε τα εντόσθια, πλένετε τα ψάρια και τα στεγνώνετε πάνω σε χαρτί κουζίνας.
  3. Ρίχνετε στα ψάρια αλάτι, το κοπανισμένο πιπέρι και τον χυμό λεμονιού. Πλένετε, στραγγίζετε και ψιλοκόβετε τον άνηθο, τον ρίχνετε πάνω στις πέστροφες.
  4. Κόβετε τα μανιτάρια και τα 6 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες. Σωτάρετε τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια, τη ρόκα ή κάρδαμα σε μέτρια φωτιά, έως ότου απορροφηθούν όλα τα υγρά τους. Προσθέστε 2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος.
  5. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει και ανακατεύετε ένα αυγό.
  6. Ρίχνετε το αλάτι, το τριμμένο πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και δοκιμάζετε τη γεύση.
  7. Γεμίζετε με το παραπάνω μίγμα τις πέστροφες και τις δένετε με γερή κλωστή.
  8. Τοποθετείτε τις πέστροφες σε βουτυρωμένο ταψί, αλείφετε με βούτυρο και ρίχνετε πάνω τους τα υπόλοιπα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  9. Χύνετε το κρασί πάνω απ όλα και σιγοψήνετε επί 30 λεπτά στους 180 C.

Notes

Τη σάλτσα για τις πέστροφες την ετοιμάζετε από τα υγρά του ταψιού ψησίματος. Δηλ. προσθέτετε στο ταψί το υπόλοιπο της κρέμας γάλακτος, αφήνετε να πάρει βράση, ανακατεύετε τη σκόνη έτοιμης σάλτσας και δοκιμάζετε πάλι τη γεύση.

  • Author: Aggela
  • Prep Time: 15 mins
  • Cook Time: 30 mins
  • Category: Κύριο Πιάτο
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

Leave a Reply