πέστροφες με κρασί και κρέμα μπεσαμέλ
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 1 κιλό πέστροφες καθαρισμένες
- 2 φλιτζάνια λευκό ξηρό κρασί
- 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές σούπας θυμάρι και μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/4 δόση μπεσαμέλ (βλέπε σάλτσες)
- 1 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
- 1 κρόκο αυγού
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνετε τις πέστροφες, τις βάζετε σε ένα ταψάκι, τις περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο και το μισό κρασί. Τις πασπαλίζετε με τα αρωματικά και τις κλείνετε με αλουμινόχαρτο. Τις ψήνετε στους 200 25′. Προσθέτετε στη σάλτσα μπεσαμέλ το ζουμί από τις ψημένες πέστροφες και βράζετε 2′-3′. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε τον κρόκο του αυγού. Προσθέτετε το υπόλοιπο κρασί και το κορν φλάουρ, διαλυμένο σε λίγο νερό. Σιγοβράζετε τη σάλτσα λίγο ακόμη, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Περιχύνετε τις πέστροφες με τη σάλτσα και τις σερβίρετε, γαρνίροντας με φέτες λεμονιού.