Πικάντικα μπαλάκια

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πικάντικα μπαλάκια

Υλικά

  • 200 γραμμάρια τυρί καμαμπέρ
  • 100 γραμμάρια ροκφόρ
  • 300 γραμμάρια ανθότυρο
  • 2 κουταλιές σούπας μπράντι
  • μαύρο πιπέρι
  • άσπρο πιπέρι
  • 10 πράσινες ελιές
  • 4 κουταλιές σούπας τσαγιού τσέρι
  • 2 καρότα
  • από 1/2 κόκκινη και πράσινη πιπεριά
  • 1/2 ματσάκι ραπανάκια
  • 25 ψιλοκομμένα φιστίκια
  • 2 κουταλιές σούπας καβουρντισμένο σουσάμι
  • δυόσμο και μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Αφαιρείτε το άσπρο εξωτερικό περίβλημα από το καμαμπέρ, μετά λιώνετε στο μίξερ το τυρί μαζί με το μπλε τυρί και με 100 γραμμάρια φρέσκο τυρί. Προσθέτετε μπράντι και πιπέρι και ανακατεύετε με τις ψιλοκομμένες ελιές. Χτυπάτε το υπόλοιπο φρέσκο τυρί με το τσέρι και προσθέτετε το άσπρο πιπέρι. Καθαρίζετε τα καρότα και τα τρίβετε. Πλένετε τις πιπεριές, τις κόβετε στη μέση, αφαιρείτε τους σπόρους και τις κόβετε σε πολύ μικρούς κύβους. Πλένετε και καθαρίζετε τα ραπανάκια, τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Βρέχετε τα χέρια σας και πλάθετε μπαλάκια από τις δύο κρέμες τυριού. Τυλίγετε τα μπαλάκια αυτά τα τριμμένα καρότα, την κομμένη πιπεριά, τα ραπανάκια, τα ψιλοκομμένα φυστίκια, το σουσάμι ή με μαϊντανό. Τα σκεπάζετε με σελοφάν και τα διατηρείτε στο ψυγείο να τα σερβίρετε.
  2. Σερβίρετε τα μπαλάκια σαν ορεκτικό με καλά παγωμένο τσέρι, κρασί, βότκα ή σαν μεζεδάκια του κρύου μπουφέ σας. Σερβίρετε πάντα μαζί και πολλά είδη ψωμιού.

Συμβουλή!

  1. Αν θέλετε μπορείτε ν’ αλείψετε τα δύο είδη τυριού πάνω σε λεπτές φέτες ψωμιού σικάλεως, να τις ενώσετε τη μια πάνω στην άλλη και να τις κόψετε σε μικρές μπουκιές. Επίσης μπορείτε να δουλέψετε σκέτο το ανθότυρο με πιπέρι, σκόρδο, δυόσμο. Νόστιμα κι εύκολα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply