Πικάντικα φιλέτα
ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 6 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 5 κουταλιές σούπας κέτσαπ
- λίγη σάλτσα τσίλι
- 1 κουταλιές σούπας ζάχαρη σκουρόχρωμη
- 3 κουταλιές σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
- 3 κουταλιές σούπας γούστερ σος
- 3 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
- 2 κουταλιές σούπας ανάμεικτα μπαχαρικά (μείγμα για κοτόπουλο)
Εκτέλεση
- Αναμειγνύετε σε ένα μικρό μπολ το κρεμμύδι, το σκόρδο, την κέτσαπ και λίγη σάλτσα τσίλι. Στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξίδι, τη γούστερ σος, τη σάλτσα σόγιας και το μπαχαρικό για κοτόπουλο. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Χαράζετε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα βουτάτε στη μαρινάτα ολόκληρα. Τα αφήνετε εκεί 2 ώρες. Κατόπιν ψήνετε τα φιλέτα κοτόπουλου 40′ στο γκριλ στους 190°C ή στα κάρβουνα. Αλείφετε συχνά με τη μαρινάτα κατά τη διάρκεια του ψησίματος.