Πικάντικα κρεμμύδια στο φούρνο
Υλικά
- ½ κιλό κρεμμύδια
- 2/3 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 3 κουταλιές σούπας σάλτσα κέτσαπ
- αλάτι-πιπέρι
- 1/2 κουταλιές γλυκού θυμάρι αποξηραμένο
- 1/2 κουταλιές γλυκού σκόνη κάρυ
- 1,5 φλιτζάνια χονδροτριμμένο μαλακό, κίτρινο τυρί
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε ροδέλες. Τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο πυρέξ. Πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος ανακατεμένη με τη σάλτσα κέτσαπ και καλύπτετε με το τριμμένο τυρί. Πασπαλίζετε με το κάρυ. Τοποθετείτε στο φούρνο και ψήνετε στους 200°C μέχρι να πάρει χρώμα. Σερβίρετε και συνοδεύετε με ντοματοσαλάτα.