Πικάντικα Λαχανικά
Ανά μερίδα: Λιπαρά 2,5 γραμμάρια, φυτικές ίνες 11,6 γραμμάρια. θερμίδες 187.
Υλικά
- Λάδι
- 2 μέτρια πράσα κομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 2 κουταλάκια σκόνη απαλό κάρυ
- ½ κουταλιές γλυκού κύμινο αλεσμένο
- 1/2 κουταλιές γλυκού τούρμερικ αλεσμένο
- 400 γραμμάρια κουνουπίδι κομματιασμένο
- 125 γραμμάρια φρέσκα φασολάκια, κομμένα
- 1 φλιτζάνια αρακάς κατεψυγμένος και ξεπαγωμένος
- 1/3 φλιτζάνια κόκκινη φακή
- 1 κύβος ζωμός βοδινού
- 2 φλιτζάνια βραστό νερό
- 1/3 φλιτζάνια σταφίδα
- 1 κουταλιές σούπας φρέσκος κορίανδρος ψιλοκομμένος
- 1 κουταλιές σούπας κορνφλάουρ
- 1 κουταλιές σούπας νερό επιπλέον
Εκτέλεση
- Ψεκάστε με λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος. Σωτάρετε το πράσο, το σκόρδο, το κάρυ, το κύμινο και το τούρμερικ, ανακατώνοντας ώσπου να μαλακώσει το πράσο. Προσθέστε το κουνουπίδι, τα φασολάκια, τον αρακά, τη φακή, τον κύβο θρυμματισμένο, το βραστό νερό, τη σταφίδα και το φρέσκο κορίανδρο, Ψήστε τα σε μέτρια ζεστό φούρνο, σκεπασμένα, περίπου 45 λεπτά. Ανακατώστε μέσα το κορνφλάουρ διαλυμένο στο επιπλέον νερό. Ψήστε τα σκεπασμένα περίπου 10 λεπτά ή ώσπου να πηχτώσει ελαφρά η σάλτσα.