Πικάντικα ρεβίθια με κουσκούς

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πικάντικα ρεβίθια με κουσκούς

θερμίδες 400

Υλικά

  • 250 γραμμάρια ρεβίθια
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια σε φέτες
  • 2 κουταλιές γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • 1/4 κουταλιές γλυκού κάρυ σε σκόνη
  • 1/4 κουταλιές γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουταλιές σούπας κόλιανδρος σε σκόνη
  • 1 κουταλιές γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1 1/4 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
  • 2 καρότα σε ροδέλες
  • 1/2 φλιτζάνια αποξηραμένα βερίκοκα κομμένα στα δύο
  • 1/2 φλιτζάνια σταφίδες
  • 1/4 φλιτζάνια αμύγδαλα σε φέτες
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα
  • Κους – κους για το σερβίρισμα (προαιρ.)

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζετε γάστρα σε κρύο νερό για 10-15 λεπτά και τη στραγγίζετε. Μουλιάζετε τα ρεβίθια σε κρύο νερό από το προηγούμενο βράδυ. Τα βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό και τα βράζετε σε υψηλή θερμοκρασία για 10 λεπτά. Τα αδειάζετε στη γάστρα και τα σκεπάζετε με χλιαρό νερό.
  2. Βάζετε σε μη προθερμασμένο φσύρνο στους 200 Βαθμούς και τα ψήνετε για
  3. ώρα. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και ψήνετε για 1 ώρα ακόμα ή ώσπου να μαλακώσουν. Βάζετε το λάδι και τα κρεμμύδια σε τηγάνι και τηγανίζετε για 6 λεπτά, να μαλακώσουν. Προσθέτετε το κύμινο, το κάρυ, το πιπέρι, τον κόλιανδρο και την κανέλα και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά.
  4. Ρίχνετε μέσα τον ζωμό, τα καρότα, τα βερίκοκα, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα και αφήνετε να βράσουν. Σουρώνετε τα ρεβίθια και τα ανακατεύετε με το πικάντικο μίγμα των λαχανικών. Τα Βάζετε πάλι στη γάστρα, σκεπάζετε και ψήνετε για 30 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε, αν χρειάζεται, γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε με κους-κους, αν θέλετε.
  • Author: Aggela

Leave a Reply