Πικάντικα ρολάκια γλώσσας
για 4 μερίδες
Υλικά
- 8 φιλέτα γλώσσας
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
- 2 κουταλιές σούπας φρέσκα ανάμεικτα ψιλοκομμένα μυρωδικά (δυόσμος, βασιλικός και εστραγκόν)
- 2 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
- 1 φλιτζάνια λευκό κρασί
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλιές σούπας του γλυκού καυτερή πάπρικα
- 1 κουταλιές σούπας μαυροκούκι ή σουσάμι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύετε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το μαϊντανό και τον άνηθο. Αλατίζετε τα φιλέτα της γλώσσας και τα περιχύνετε με το χυμό λεμονιού. Μοιράζετε το μείγμα των αρωματικών στα φιλέτα και τα τυλίγετε ρολό. Βάζετε τα ρολά σε ένα ταψί με την ένωση προς τα κάτω. Ρίχνετε στο ταψί το λευκό κρασί και το ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με την πάπρικα και το μαυροκούκι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για περίπου 15 λεπτά.