Πικάντικη κρεατόσουπα
(Για 4 άτομα)
Υλικά
- 300 γραμμάρια κρέας μοσχαρίσιο, κομμένο σε μικρές μερίδες
- 6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1 /2 φλιτζάνια του τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- 1 1/2 λίτρο νερό
- 1 μεγάλη πατάτα (καθαρισμένη, κομμένη στα 4)
- 2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
- 1 κονσέρβα καλαμπόκι
- 1 φλιτζάνια του τσαγιού βρασμένο αρακά
- 1 κουταλιές γλυκού σκόνη τζίντζερ
- 1/2 κουταλιές γλυκού σκόνη κόλιαντρο
- 1/2 κουταλιές γλυκού σκόνη μπαχάρι
- 2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
- 1/2 κουταλιές γλυκού χρωματιστούς κόκκους πιπεριού
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε και το κρεμμύδι και το σοτάρετε για λίγο μαζί με το κρέας. Σβήνετε το κρέας με το κρασί, ρίχνετε το νερό, την πατάτα και βράζετε την σούπα μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Προσθέτετε τα κυβάκια του καρότου, τον αρακά και το καλαμπόκι και τα μπαχαρικά μαζί με τη σάλτσα σόγιας. Βγάζετε την πατάτα από την κατσαρόλα και τη χτυπάτε στο μπλέντερ μαζί με 1 φλιτζάνια ζωμό, μέχρι να γίνει ομοιογενής πολτός. Ρίχνετε τον πολτό πάλι στην κατσαρόλα με τη σούπα, ελέγχετε αν χρειάζεται αλάτι ή λίγη ακόμη σάλτσα σόγιας και συνεχίζετε το βράσιμο για 5′-6′. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, την πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τη συνοδεύετε με κρουτόν.