Πικάντικη σαλάτα με κινέζικο λάχανο
Υλικά
- 1 μεσαίο κινέζικο λάχανο
- 4 σέλινα
- 2 ακτινίδια
- αρωματικά δυόσμο ή ρίγανη
- 2 κλαδάκια εστραγκόν
- 100 γραμμάρια κρεμ-φρες
- 1 κουταλιές σούπας σούπας μαγιονέζα
- 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- αλάτι
- λίγη ζάχαρη
- 1 κουταλιές σούπας σούπας μπαχάρι
- 50 γραμμάρια κομμένα καρύδια
Εκτέλεση
- Κόβετε το λάχανο σε λεπτές λουρίδες, το πλένετε και το στραγγίζετε. Καθαρίζετε το σέλινο, κόβετε τα φύλλα και τα φυλάτε. Πλένετε τα κοτσάνια, τα σκουπίζετε και τα κόβετε σε φέτες πάχους 4 χ/στών. Καθαρίζετε τ’ ακτινίδια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Πλένετε τα φύλλα σέλινου, τα στεγνώνετε και τα κόβετε σε λεπτές λουρίδες, ενώ αφήνετε ολόκληρα τα φύλλα του εστραγκόν. Ανακατεύετε τα υλικά σ’ ένα μπολ μαζί με ρίγανη-δυόσμο. Ανακατεύετε την κρεμ-φρες με τη μαγιονέζα και το χυμό λεμονιού, προσθέτετε αλάτι και ζάχαρη και περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα. Πασπαλίζετε με μπαχάρι και με καρύδια, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε αμέσως.