Πικάντικη σαλάτα με μακαρονάκι
χρόνος: 4-5 λεπτά
Υλικά
- 250 γραμμάρια μακαρονάκι στριφτό
- 1 μικρό βαζάκι αγγουράκια τουρσί
- 4 κουταλιές σούπας λάδι
- πιπέρι
- 2–3 φέτες κρέας ή ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 μικρό κουτί αρακά στραγγισμένο
- 4 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
- 2 κουταλάκια τού γλυκού μουστάρδα
Εκτέλεση
- Βράζετε τα μακαρόνια στη χύτρα για 4-6 λεπτά. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
- Ανακατεύετε 5 κουταλιές σούπας ζωμό από τα αγγουράκια, το λάδι και το πιπέρι και τα προσθέτετε στα μακαρόνια μαζί με την ψιλοκομμένη πιπεριά, τα ψιλοκομμένα αγγουράκια και τον αρακά.
- Ανακατεύετε σ’ ένα μπώλ τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα και τα προσθέτετε στα μακαρόνια.