Πικάντικη σάλτσα με τσίλι
Υλικά
- 200 γραμμάρια όχι πολύ καυτερά πράσινα
- 200 γραμμάρια καυτερά κόκκινα τσίλι
- 200 γραμμάρια μικρά κρεμμυδάκια
- 2 κουταλιές γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1 1/2 φλιτζάνια ξύδι από κρασί
- 1 1/2 φλιτζάνια νερό
- αλάτι
- 75γραμμάρια ζάχαρη ή υγρή ζάχαρη, π.χ. ασουγκρίν
Εκτέλεση
- Πλένετε τα τσίλι. Κόβετε τα κοτσάνια και τα καθαρίζετε από κάτω, αφαιρώντας τους σπόρους. Φορέστε γάντια γιατί οι σπόροι μπορούν να σας κάψουν το δέρμα. Ζεματάτε τα κρεμμυδάκια για λίγο σε καυτό νερό, τα ξεπλένετε με κρύο και τα ξεφλουδίζετε. Προσθέτετε το σκόρδο. Τ’ ανακατεύετε όλα με ξύδι και νερό σε μια κατσαρόλα. Προσθέτετε αλάτι και ζάχαρη, τ’ αφήνετε να πάρουν μια βράση και μετά τ’ αφήνετε όλη τη νύχτα να κρυώσουν. Η σάλτσα ταίριαζε με πικάντικα τυριά, πίτσες ή ψητά. Διατηρείτε στο ψυγείο μια εβδομάδα. Παραλλαγή: Αντί για το πράσινο τσίλι χρησιμοποιήστε το πράσινο ανοιχτό τσίλι.