Πικάντικη σάλτσα ντομάτας

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πικάντικη σάλτσα ντομάτας

Υλικά

  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 400 γραμμάρια ντοματάκι κονσέρβας, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιές γλυκού ξερό θυμάρι
  • 1 κουταλιές γλυκού πάπρικα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 12 κουταλιές γλυκού γούστερ σος
  • 1 κουταλιές γλυκού καυτερή πάστα πιπεριάς ή μπούκοβο

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σέλινο και σοτάρετε 7′, ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι. Προσθέτετε το σκόρδο και ψήνετε μισό λεπτό. Ρίχνετε τις ντομάτες, το θυμάρι, την πάπρικα, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνετε να πάρουν βράση. Βράζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά 15′, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι οι ντομάτες να μαλακώσουν και η σάλτσα να δέσει. Αφαιρείτε τη δάφνη και προσθέτετε τη γούστερ σος και την καυτερή σάλτσα πιπεριάς ή το μπούκοβο. Δοκιμάζετε το αλατοπίπερο.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης