Πικάντικο κοτόπουλο Ινδία
Υλικά
- 8 κομμάτια κοτόπουλου
- χυμό από 1 λεμόνι
- ελαιόλαδο
Για τη μαρινάδα:
- 1 κουταλιές γλυκού κύμινο σε σκόνη
- 1 κουταλιές γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
- 1 κουταλιές γλυκού κάρυ
- 1 κουταλιές γλυκού τσίλι σε σκόνη
- 4 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 1 κουταλιές γλυκού φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Σκουπίζετε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού. Ανακατεύετε όλα τα υλικά !Για τη μαρινάδα και ρίχνετε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μίγμα.
- Αλείφετε με το μίγμα το κοτόπουλο και το αφήνετε να μείνει για 30 λεπτά. Ψήνετε το κοτόπουλο καλά απ’ όλες τις πλευρές. Σερβίρετε αμέσως και συνοδεύετε με φρέσκια σαλάτα.