Πικάντικο ντιπ τυριού
Υλικά
- 250 γραμμάρια Ανθότυρο
- 3 κουταλιές σούπας οούπας κρεμ-φρές
- 2 κουταλιές σούπας οούπας μαγιονέζα
- 1 κουταλιές γλυκού τσαγιού μουστάρδα
- αλάτι
- άπρο πιπέρι
- κάρυ
- 1 κρεμμύδι
- 1 κουταλιές γλυκού σκόνη σκόρδο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- δυόσμο
- ρίγανη
Εκτέλεση
- Ανακατεύετε το τυρί με τη μαγιονέζα και την κρεμ-φρες. Μοιράζετε το μείγμα στα δύο. Στο ένα μέρος προσθέτετε μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και κάρυ. Τα βάζετε σε μπολ, το σκεπάζετε με σελοφάν και το διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε. Καθαρίζετε το κρεμμύδι το ψιλοκόβετε κι ανακατεύετε με το σκόρδο με αλάτι, ώστε να γίνει αλοιφή. Πλένετε το μαϊντανό τα στεγνώνετε και τα ψιλοκόβετε κι ανακατεύετε με δυόσμο και ρίγανη. Τα προσθέτετε όλα στο δεύτερο μέρος τυριού μαζί με αλάτι και πιπέρι. Διατηρείτε επίσης το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε. Μαζί με τα σερβίρετε φρέσκα λαχανικά εποχής, π.χ. φρέσκα κρεμμυδάκια, πιπεριά, μάραθο, σέλινο, καρότα, αγγούρι. Τα ντιπ συνοδεύουν επίσης ζεστό μαύρο ψωμί αλμυρά κράκερς.