Πικάντικος πουρές πιπεριάς

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πικάντικος πουρές πιπεριάς

Υλικά

  • Από 750 γραμμάρια κόκκινες και πράσινες πιπεριές
  • 23 κρεμμύδια
  • 1 1/2 κουταλιές γλυκού σκόνη σκόρδο
  • 1 ματσάκι ανάμικτα αρωματικά χόρτα
  • δυόσμο και ρίγανη
  • 1 φρέσκο τσίλι
  • 4 κουταλιές σούπας λάδι
  • 1 κουταλιές σούπας σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 1/8 λ. ξύδι από κρασί
  • αλάτι
  • Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τις πιπεριές στον φούρνο και τις ψήνετε στους 240 βαθμούς, ώσπου να μαραθεί η φλούδα τους. Τις βγάζετε, τις σκεπάζετε με ένα υγρό πανί κουζίνας, τις αφήνετε 5 λεπτά και μετά τις ξεφλουδίζετε με ευκολία. Από τις πιπεριές αφαιρείτε τα σκληρά σημεία και τις ψιλοκόβετε. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια. Πλένετε τ’ αρωματικά χόρτα και τα στεγνώνετε. Αφαιρείτε τους σπόρους από το τσίλι και το ψιλοκόβετε. Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια που ραντίζετε, με το σκόρδο ρίγανη, δυόσμο σε καυτό λάδι. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και τα τσιγαρίζετε για λίγο. Προσθέτετε ξύδι, αλάτι και ζάχαρη. Ανακατεύοντας συνεχώς βράζετε ώσπου να γίνουν μια πηχτή κρέμα, την αφήνετε να κρυώσει. Σερβίρετε τον πουρέ πιπεριάς με ψάρι ψητό.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply