Πιλάφι με αποξηραμένα μανιτάρια

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πιλάφι με αποξηραμένα μανιτάρια

για 4 άτομα

Υλικά

  • 1 ποτήρι του νερού ρύζι Αρμπόριο
  • 2 ποτήρια του νερού καυτό ζωμό κοτόπουλου (από σούπα ή φτιαγμένο με κύβο κότας)
  • 1 κλωνάρι σέλινου ψιλοκομμένο (χωρίς τα φύλλα)
  • 200 γραμμάρια αποξηραμένα μανιτάρια
  • λίγο θυμάρι φρέσκο ή αποξηραμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 100 γραμμάρια παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη ή σε φλούδες
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Μουλιάζετε τα μανιτάρια σε χλιαρό νερό 20′. Κατόπιν τα στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το
  2. μισό βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και το σέλινο 2′-3′ μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνετε το ρύζι. Ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το 1/3 από τον καυτό ζωμό, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε πάλι. Σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Κατόπιν ρίχνετε το μισό από τον υπόλοιπο ζωμό, ανακατεύετε και αφήνετε να απορροφηθεί το υγρό. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία άλλη μια φορά με τον υπόλοιπο ζωμό. Αποσύρετε από την εστία, σκορπίζετε το τυρί και το θυμάρι, ανακατεύετε και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης